Categoria: Agenda Conferència: El sector agroalimentari pilar de la nostra economia i del futur com a País

Organitzador

  • COMISSIÓ ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA

 

Programa

DATA: 9 de juny de 2016

Horari: de 19.00 a 20.30 hores

Lloc: Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32)

 

Benvinguda: Sr. Modest Guinjoan, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Presentació: Sr. Francesc Reguant, vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Ponent: Sr. Josep Maria Monfort, director general de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

 

SINOPSI

Ens trobem en moments de grans canvis, amb la ciència i la tecnologia com a locomotores. Tanmateix les imatges tradicionals no canvien al mateix ritme. És així que quasi com una sorpresa ens vam adonar que el sector agroalimentari era el més important de l'economia productiva catalana, fa poc s'ha palesat que aquest sector ha estat un dels pilars més importants per a fer front a la greu crisi econòmica. Ens cal, també, adonar-nos que és un dels sectors més innovadors, que utilitza les tecnologies més avançades, amb progressos molt importants en productivitat i eficiència econòmica i mediambiental, que contribueix decisivament en els avenços punters en biotecnologia, robòtica, teledetecció, etc. i que disposa a Catalunya amb Centres reconoguts internacionalment, entre els que destaca l'IRTA o Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària.

Per parlar de tot això, comptarem amb el doctor Josep M. Monfort, director general de l'IRTA, que és la persona que millor ens pot explicar la realitat de la recerca i la innovació en el món agroalimentari. Segurament aquest cop també ens sorprendrem dels potencials que disposem a casa nostra, els quals poden ser eines per a moltes de les nostres indústries.

 

Activitat organitzada en el marc de la Plataforma AGROFÒRUM

Aquesta conferència es podrà seguir per videoconferència a les Seus de Girona, LLeida. i Tarragona.